Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 förlänger kontraktet med rutinerade centern

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

I somras värvade HV71 Christian Sandberg som något av en nödlösning och ersättare till David Gustafsson, som försvann till NHL. Nu förlänger HV kontraktet med Sandberg. – Christian har varit oerhört nyttig för oss sedan han anslöt tidigare i höstas, säger Hult, sportchef i HV71.

Christian Sandberg kom till HV71 i mitten av augusti när klubbledningen började ana att David Gustafsson skulle försvinna till Winnipeg Jets i NHL. Gustafsson åkte mycket riktigt över och Sandberg har därmed fått en framträdande roll i HV och har varit en viktig kugge både på och vid sidan av isen.

– Christian är ett superproffs och har varit väldigt viktig för oss, både spelmässigt och med sina ledaregenskaper i omklädningsrummet. Vi är glada över att vi kan knyta till oss Christian även under den kommande säsongen, säger sportchefen Johan Hult, i ett pressmeddelande.

Sandberg själv är nöjd med starten i HV71 och ser fram emot en fortsättning i klubben.

– Från första dagen jag kom hit har allt känts toppen. Både jag och min familj trivs väldigt bra i staden och organisationen har tagit väl hand om oss. Jag kom in lite senare i laget än många andra, men tycker jag har kommit in bra både i spelsystem och truppen och ser fram emot något riktigt bra med HV71. Det är kul att spela hockey och det är framförallt kul att spela i HV71, säger Christian Sandberg.

Hittills den här säsongen har Sandberg spelet 20 matcher, svarat för fyra poäng (3+1) och har +4 i plus/minus-ligan.

Kontraktet med Christian Sandberg gäller till och med 2021.