Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71:s drömvärvning nobbar Rangers – vill stanna i Sverige

HV71:s drömvärvning Lias Andersson, 21, vill stanna i Sverige – och nobbar New York Rangers inbjudan om att delta på ett träningsläger nästa månad. Det uppger New York Post.
– Vi respekterar det beslutet, säger klubbpresidenten John Davidson till tidningen.

Lias Andersson, som vann SM-guld med HV71 för tre år sedan, återvände till Jönköping i vintras då han lånades ut från NHL-klubben New York Rangers. Detta efter en turbulent tid i USA med sömntabletter, dålig kost och ett tappat självförtroende.

LÄS MER: Johan Hult om drömvärvningen: ”Kommer göra allt vi kan”

– Jag kunde komma ner till hallen och missa varje pass, gjorde inte mål på ett enda skott. Kramade klubban. Jag har tvivlat som fan på mig själv, har 21-åringen tidigare berättat.

Stjärncentern hann med att göra tolv poäng på 15 matcher i HV-tröjan innan coronapandemin slog till och SHL-säsongen avslutades – och sedan dess har turerna varit många.

Under den senaste tiden har det ryktats om att Lias Andersson skulle återvända till Rangers för att spela där när NHL-säsongen återupptas i sommar. Men nu rapporterar New York Post att han tackar nej till klubbens träningsläger i juli.

Enligt tidningen har 21-åringen bestämt sig för att stanna i Sverige, och där kommer han bli kvar tills dess att Rangers kommer överens med en annan klubb om en trejd.

– Vi hade diskussioner med Lias om att komma över för campen, men det kändes bättre för honom att stanna i sitt hemland just nu. Vi respekterar det beslutet, säger klubbpresidenten John Davidson till tidningen och fortsätter:

– Vi kommer fortfarande att ha hans rättigheter och längre fram kommer vi diskutera var det är bäst för Lias att spela nästa säsong. 

New York Post-journalisten Larry Brooks skriver på Twitter att Lias Andersson kommer att spela i SHL nästa säsong om han inte blir trejdad. Enligt Brooks kan stjärncentern bli kvar i Sverige även om han trejdas, men det beror i så fall på när trejden sker.

FOTNOT: Jönköpings-Posten har varit i kontakt med Lias Andersson, som inte vill lämna några kommentarer.