Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71:s guldhjälte klar för ny klubb

Han storspelade i mål när HV71 vann SM-guld 2017 för att sedan bege sig till AHL och Bridgeport Sound Tigers. Nu gör Linus Söderström som många andra tidigare HV-spelare – flyttar till Finland.

23-årige Linus Söderström värvades in till HV71 inför säsongen 16/17 från allsvenska klubben Vita Hästen.

Under grundserien blev det inte särskilt många matcher, endast 22 stycken.

Men i slutspelet klev han fram och var en av de starkast bidragande faktorerna till att HV71 det året bärgade SM-guldet.

Säsongen 18/19 flyttade Söderström till AHL-klubben Bridgeport Sound Tigers. Där stod dock skador i vägen för speltid. Under fjolåret spelade han däremot sex matcher i klubben Worcester Railers.

Under fredagsförmiddagen blev det klart att Söderström fortsätter sin ishockeykarriär i norden. Den finska klubben Ässät, som spelar i landets högstaliga, har plockat in svensken som i sin tur blir klubbens första svenska målvakt någonsin. Det rapporterar den finska tidningen Satakunnan Kansa.

Texten uppdateras