Vid årsskiftet, när Christoffer Persson precis opererats för sin handskada, berättade sportchefen Johan Hult att det kan bli aktuellt med förstärkningar framöver.

– Vi tittar och håller koll på marknaden. Vi får utvärdera situationen utefter den information vi får. Börjar Martin (Thörnberg) spela kontinuerligt måste vi värdera in det, då hamnar vi i en bättre situation naturligtvis. Vi får utvärdera det också, sa Hult till JP-sporten.

Kollegan Johan Davidsson, assisterande sportchef, säger i en intervju med hockeynews.se att klubben har koll på den finska marknaden.

– Det är Ässät och KooKoo och något mer lag som har lite spelare som de kanske kan tänka sig att göra sig av med. Det är kanske framför allt den marknaden som många kikar på och kanske vill förstärka med, säger Davidsson.

Johan Hult och Johan Davidsson håller koll på vilka spelare som kan tänkas värvas till HV71.

Foto Johan Lindblom

HV71 har värvat från Finland vid denna tidpunkt på året förr. Våren 2017, när HV vann SM-guld, hämtades backen Mikko Lehtonen in från just Kookoo dagen före transferfönstrets deadline. De finska bottenlagen brukar vara benägna att dumpa spelare under slutet av säsongen, för att bli av med dyra spelarkontrakt. Orsaken är att SM-Liiga är en stängd liga vilket innebär att lagen inte kan åka ur divisionen.

Även om det slutade väl med just Mikko Lehtonen är Johan Davidsson tydlig med att det inte är helt lätt att lyckas med en värvning som görs mitt under säsongen.

– Det måste göra en skillnad. Det beror på vilken situation man befinner sig i, om man letar bredd eller spets, eller om du vill röra om i grytan så det finns många parametrar att räkna in. Det är inte alldeles enkelt och det är inte givet att det blir succé för att det är en spelare som har gjort mycket poäng i ett finskt bottenlag. Vi är mitt uppe i det och håller ganska bra knas på vad som finns där borta, säger Johan Davidsson till hockeynews.se.

Relaterat till artikeln