Relaterat till artikeln

Alexander Bergström, 33 år, är klar för HV71. Tidigare har den landslagsmeriterade forwarden spelat SHL-hockey för Karlskrona men kommer närmast från två säsonger i KHL där han producerade 57 poäng på 96 grundseriematcher för Sibir Novosibirsk och Traktor Chelyabinsk.

– Det känns spännande och inspirerande. Vi tycker att Alexander är en otroligt skicklig forward, så det känns naturligtvis bra att vi får in honom, säger HV71:s sportchef Johan Hult.

Vad ser ni att han kan bidra med på isen?

– Alexander är tänkt som någon som ska bidra i vår offensiv, där kommer han att lyfta oss. Han ska bidra med skicklighet. Han är kreativ och duktig på att hantera pucken och så är han bra i powerplay, säger Hult, som meddelar att HV71 i första hand ser det senaste nyförvärvet som en ytterforward.

– Han kan spela center också, men det är på ”vingen” vi ser honom.

Kontraktet med HV71 gäller över tre säsonger och Bergström, som var med i Sveriges OS-trupp 2018, ansluter till sitt nya lag på tisdagen.

– Om inget oförutsett inträffar så kommer han att vara tillgänglig för spel på lördag (då HV möter Färjestad), säger Johan Hult.

HV71:s sportchef Johan Hult kunde presentera ett nyförvärv på måndagen.

Foto Elin Elderud

I och med värvningen av Alexander Bergström innehåller nu HV:s trupp 14 forwards. Dessutom finns fortfarande möjligheten att Winnipeg Jets lånar ut David Gustafsson till HV71.

Gustafsson har ännu inte spelat någon NHL-match för Jets, men det finns, enligt Johan Hult, inget nytt att rapportera om den 19-årige stortalangens situation.

– Nej, jag har ingenting nytt att säga. Vi messade lite i går kväll men vi får se vad som händer där borta och hur de tänker. Vi har inte fått några indikationer från Winnipeg om hur det blir. Det kommer säkert att handla om hur det går för dem och hur deras skadesituation kommer att se ut, säger Hult.