Kanadensiskan kommer från en väldigt fin säsong i Linköping. 22-åringen noterades för hela 52 poäng (25+27) på 36 grundseriematcher och följde upp med nio poäng på tolv slutspelsmatcher när LHC tog sig till SM-final där det till slut blev silver.

– Det känns naturligtvis jätteroligt att kunna bjuda HV-publiken på en riktig påskkaramell. Kennedy är en av ligans bästa forwards och kommer ge en ny dimension till vårt anfallsspel nästa säsong, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, till klubbens hemsida.

HV:s huvudtränare Lucas Frey är nöjd med sitt senaste tillskott.

Foto Robert Eriksson

Marchments kontrakt med HV gäller över nästa säsong. Huvudtränaren Lucas Frey är glad över att få in stark offensiv spets till sin trupp.

– Hon är fenomenal. Som spelare har hon hela paketet, bra spelförståelse och ett bra skott, säger Frey och fortsätter:

– Det här är en stor värvning för oss och hon kommer att bidra med något vi saknade den gångna säsongen då hon är en målskytt som är riktigt bra på att pricka nätet.

Hur kunde ni locka henne från Linköping till HV71?

– Hon tycker om vårt program och ser bra utvecklingsmöjligheter i HV71. Hon känner vår back Jessica Healey, som också är från Kanada, och att Jess har sagt bra saker om HV tror jag säkert har hjälpt, säger Lucas Frey.

I våras tog sig HV71 till SM-semifinal där mästarlaget Luleå blev en för tung uppgift. Efter uttåget har flera tongivande spelare, som till exempel Jenni Asserholt, Fanny Rask, Maja Jakobsson och Claudia Kepler, lämnat laget.

Ett flertal luckor behöver fortfarande fyllas i den HV-trupp som nu börjar ta form inför säsongen 2019-2020.

– Men jag tycker att det ser bra ut hittills. Julia Tylke är en offensivt skicklig spelare och ett bra nyförvärv och så har vi ju fått in Kennedy Marchment nu. Ytterligare namn tillkommer, men tiden får utvisa vilka det blir, säger Lucas Frey.

Relaterat till artikeln