Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 värvar talang från Modo: ”En spännande spelare”

HV71 värvar. 19-åringen Ronja Mogren ansluter från seriekonkurrenten Modo. – En spännande spelare som har framtiden för sig, säger HV:s general manager Peter Ekelund.

HV71 var förra säsongens stora succélag i SDHL. Men något guld fick laget aldrig fira, då coronapandemin satte stopp för vidare spel efter att HV hade vunnit den första finalmatchen mot Luleå.

Nu tar klubben sats mot en ny SDHL-säsong och på onsdagen stod det klart att HV71 fyller på truppen med forwardstalangen Ronja Mogren, som närmast kommer från Modo. Kontraktet gäller i en säsong.

– En spännande spelare som har framtiden för sig. Det ska bli spännande att se henne i vår miljö och se hennes fortsatta utveckling och vi tror att Ronja kan bli en bärande spelare på sikt, säger Peter Ekelund, GM i HV71, till klubbens webbplats.

Säsongen 2019/2020 spelade juniorlandslagsmeriterade Ronja Mogren, som inledde sin karriär i Husum HK, 36 SDHL-matcher för Modo och på dessa noterades hon för elva poäng (5+6).