HV71 föll blytungt borta mot Örebro på torsdagskvällen. På lördagen får laget ta nya tag då Timrå kommer på besök.

Som det ser ut kommer det vaskas om i truppen till den sista matchen inför Karjala Tournament-uppehållet.

Taif-produkten Simon Holmström, född 2001, var med på fredagsträningen och är högaktuell för spel mot Timrå.

– Det är nog mycket möjligt att han är med, men vi får se i morgon (på lördagen) exakt hur vi formerar oss, säger tränaren Johan Lindbom.

Mattias Tedenby fanns inte med på isen på fredagen, men ska enligt Lindbom komma till spel mot Timrå. Det innebär i så fall att Simon Holmström, om han är med i matchtruppen, kliver in på någon annans plats.

Juniorlandslagsmeriterade Holmström inledde sin karriär i Tranås, vann i våras SM-guld med HV:s J20-lag och ser nu fram emot att få känna på SHL-spel.

– Det skulle vara fantastiskt kul att få spela, verkligen. Det är något man har velat göra under ett bra tag nu, så det skulle vara riktigt skönt, säger 17-åringen, som var med på bänken under en SHL-match redan förra säsongen.

Vad känner du att du kan bidra med i HV:s A-lag?

– Det jag är bra på, det spelet jag ska spela med hög fart och mycket anfallsspel. Jag har bra fart på rören, ser spelet ganska bra och kan hitta bra passningar till lagkompisarna.

Säsongsinledningen har knappast varit enkel för Simon Holmström. Förra säsongen hade han stora problem med höfterna, problem som visade sig vara en CAM-skada (Holmström själv berättar att han hade benpålagringar på höftkulorna).

– Jag hade väldigt stora problem med mina höfter och precis när förra säsongen var slut fick jag reda på att det var CAM. Jag opererades den 14 juni och sedan var jag borta i fyra och en halv månad. Jag har hunnit spela några matcher nu, men inte så många.

Känner du att du har kommit in i allt nu då?

– Ja, jag tycker att jag tränade på riktigt bra under skadeperioden och har tagit möjligheten till att bli bättre. Jag har blivit starkare och har mer kraft, något jag känner att jag saknade lite förra året, säger Simon Holmström.

Nu hoppas talangen att hans HV71 kan göra en stark insats hemma mot Timrå på lördagen.

– Vi måste få upp farten och glädjen i allt vi gör. Spelar vi pucken, har ett högt passningstempo och skapar mycket framåt så ska vi se till att sätta dit den också, säger Holmström, som ser fram emot att skrinna in till en SHL-match i Kinnarps Arena.

– Ett fullsatt Kinnarps är inget man skojar bort, det kan knappt bli bättre. Det kommer nog att pirra till i magen.