JRS Alice Ekros, som tävlar i äldsta juniorklassen, ställdes mot 18 andra roddare. I försöksloppet gick hon ut hårt och tog tag i taktpinnen och fick en stabil ledning som hon relativt ohotat kunde hålla ända in i mål. Tack vare segern i försöket blev hon direktkvalificerad till finalen.

Väl i final fick hon bland andra möta Norges representant på kommande junior-EM. Alice visade dock ingen pardon, trodde på sin kapacitet och gled sakta ifrån det övriga fältet genom att ro stabilt och bra, med god teknik. Ett tag var ledningen tolv sekunder, i mål strax under tio.

Det här var riktigt skönt, säger en trött Alice efter loppet.

Precis det kvittot jag önskade få efter månader av hårt slit inomhus och på roddmaskin. Man vet aldrig riktigt hur man står sig när det är dags för säsongspremiär. Men nu är vi igång och jag ser verkligen fram mot sommarens tävlingar.

Till vardags går Alice Ekros på Sanda Idrottsgymnasium och kommer till hösten att få möjlighet till ännu mer träning eftersom Sanda då får status som RIG-Gymnasium med roddinriktning.

Även Alice yngre syster Ida, var igång på tävlingsbanorna. Hon tävlar i klassen 15-16 år och rodde dubbel tillsammans med Matilda Wallin från Falkenberg. De två tjejerna, som inte har hunnit ro så mycket ihop i år, gjorde bra ifrån sig i sitt försökslopp och gick direkt till final. I finalen blev det en tuff kamp om guldet med Polisens IF Men Jönköping/Falkenberg-besättningen var starkast i spurten.