Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ikea får betala 430 miljoner för dödsfall

I en tragisk dödsolycka välte Ikeas byrå Malm över en tvåårig pojke – nu tvingas man betala 430 miljoner kronor i skadestånd till föräldrarna.

De amerikanska föräldrarna till en tvåårig pojke som dog sedan Ikea-byrån Malm vält har ingått en uppgörelse med möbeljätten som ger dem 46 miljoner dollar eller drygt 430 miljoner kronor, rapporterar CBS News.

"Vi kommer att fortsätta att söka rättvisa för de familjer som vi representerar och som gjorts till offer för farligt ostabila byråer”, säger Alan Feldman från den processvinnande advokatfirman.

Enligt konsumentföreträdare har Ikea-byråer, särskilt Malm, orsakat tio dödsfall på senare år, uppger CBS News.

Ikea återkallade byrån Malm i USA i juni 2016 och gick med på att betala 50 miljoner dollar i skadestånd till tre familjer vars barn dött.

Den nu aktuelle pojken dog i oktober 2017.

I ett uttalande skriver Ikea:

"Även om ingen överenskommelse kan ändra den tragiska händelse som förde oss hit, är vi tacksamma för att denna process nått en lösning för familjen och alla involverade."