Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IKHP briljerade – mäktig medaljskörd i DM

I helgen avgjordes DM i orienteringens fartfyllda disciplin sprint. Medaljerna regnade över framför allt IKHP.

Förmiddagen ägnades åt den individuella tävlingen och eftermiddagen åt sprintstafett där laget består av två löpare som springer två sträckor var. Arrangörerna hade ordnat kluriga och utslagsgivande banor i centrala Älmhult med mål på Stortorget.

Upplägget passade IKHP perfekt som totalt under dagen tog hem 18 guldmedaljer, tio silver och nio brons från åldrarna tio till 70 år. Här visade exempelvis nytillskottet Louise Beech I D21 att hon är att räkna med i kommande sprint-SM och detta visade även juniorerna Hilda Holmqvist Johansson, Emma Ling och Alma Holmqvist Johansson som tog en trippel i juniorklassen D18. I 20-klassen var Alice Svensson Finndahl starkast.

Även ungdomarna dominerade i sina klasser och hämtade hem en mängd medaljer. I de yngre åldersklasserna visade Jönköpings OK och OK Gränsen att de har talangfulla ungdomsstall på gång. I sprintstafetten tog OK Gränsen en bronspeng i H14 strax efter IKHP och i D12 var Hilma Trofast och Vera Dahlberg inte långt efter vinnande Sofia Öhlund och Signe Eskilsson från IKHP.