Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IKHP får 50 000 kronor till satsning på konstsnö

IKHP Skidor får ett bidrag på 50 000 kronor att satsa på en ny motordriven spårmaskin till sin konstsnöanläggning. Bidraget fick de av Skidlyftet som är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och McDonalds.

Projektet Skidlyftet finns till för att göra skidåkning - både alpint och längdskidor - bättre och roligare för barn och ungdomar. IKHP Skidor ansökte om bidraget för att skaffa en ny spårmaskin då den de har idag har använts i 20 år. Den nya spårmaskinen ska användas till konstsnöanläggningen som används av flera barn. Detta skriver Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Totalt är det 134 klubbar som ansökte om bidrag och IKHP Skidor blev alltså en av de lyckliga klubbarna som fick maxbeloppet på 50 000 kronor. Vilka som får priset delas ut av en jury som består av representanter från Skidförbundet, McDonalds samt aktiva landslagsåkare.