Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IKHP tog medaljer i veteran-EM

5000 deltagare från 43 olika länder. Det var hård konkurrens i årets veteran-EM i friidrott som avgjordes i Italien. Tre deltagare var från Jönköping. Hur gick det för dem?

EM för veteraner anordnas vartannat år. Årets mästerskap hölls på tre orter nära Venedig, Italien, med huvudarena i Jesolo.

5000 idrottare från 43 olika länder gjorde upp om medaljerna. Sverige åkte till mästerskapet med 119 idrottare – varav tre var från Jönköping, Peter Hackenschmidt och Anna Ek från IKHP samt Birgitta Eriksson från Hovslätts IK.

Peter Hackenschmidt lyckades vinna M75 Vikt på 15,40 och var nära guldet även i kastfemkamp. Hans 4281 poäng var 37 från vinnaren. Brons tog han även i diskus med resultatet 34,93. Ifjol var Peter ny i M75-klassen och slog då samtliga Smålandsrekord i kastgrenarna. Nu lyckades han putsa sitt rekord i spjut till 33,68 inom ramen för kastmångkampen.

Klubbkompisen Anna Ek tog också medalj i kastmångkamp, silver i K45 med 3291 poäng.

Birgitta Eriksson, Hovslätts IK, deltog i fyra kastgrenar med facit 15:e plats i diskus, 16:e plats i slägga, 12:e plats i spjut och 14:e plats i kastmångkampen.