På torsdagen stod det klart att Pelle Gustafsson kritar på ett nytt tvåårskontrakt med Dalen.

Tränaren hade sedan tidigare ett år kvar på sitt avtal, vilket innebär att han stannar i Norrahammarsklubben över de tre kommande säsongerna.

– Jag är oerhört nöjd med Pelle och hans jobb i klubben. Han har under sina tre tidigare säsonger tagit laget steg för steg mot att på allvar bli ett etablerat hockeyettanlag, om inte till och med ett topplag, säger HC Dalens ordförande Calle Jonsson i ett pressmeddelande.

Pelle Gustafsson själv säger till JP-sporten:

– Det känns jättebra, det gör det. Efter säsongen vi hade förra året känns det inspirerande och nu ska vi försöka lyfta Dalen en nivå till.

48-årige Gustafsson hade en mycket framgångsrik karriär som hockeyspelare. Han var med och vann fyra SM-guld med HV71, lirade i NHL med Toronto, Ottawa och Florida och har sitt tröjnummer 7 pensionerat i Kinnarps Arenas tak.

Sedan 2015 är det hockeyettanklubben HC Dalen som gäller för den förre backgiganten, som i Norrahammarsklubben har fler uppgifter än att ”bara” vara huvudtränare.

– Rollen jag har är att vara tränare och sportchef, men det är en mindre förening och jag försöker hjälpa till med administrativa uppgifter också. Jag försöker göra så gott jag kan för klubben, säger Gustafsson.

Dalen-coachen berättar att han är glad över att ha signerat sitt nya avtal med HC Dalen, att han har fått förfrågningar från annat håll men att det just nu passar honom utmärkt att vara i Norrahammarsklubben.

– Jag känner att jag hela tiden utvecklas. Jag har hållit på med hockeyn i hela mitt liv, men jag har inte varit på tränarsidan så länge och jag lär mig hela tiden. Jag känner att det är den här miljön jag vill vara i och att det är det här jag brinner för, säger Gustafsson.

Snart drar en ny Dalen-säsong igång och Pelle Gustafsson känner sig tillfreds med sitt truppbygge.

– Det känns spännande. Vi har putsat till truppen och den är bredare i år med några mycket intressanta spelare som Jonathan Tholander och Oscar Josefsson till exempel.

Kan det bli aktuellt med ytterligare förstärkning?

– Inte som det ser ut i dagsläget. Vi har 17 forwards och sju backar och det finns inte utrymme att plocka in något mer. Om det nu inte dyker upp något specialfall, i så fall får vi lösa det. Vi har ju en Daniel Josefsson som går utan kontrakt. Just nu finns det inget nytt där men han är intressant, säger Pelle Gustafsson.

Relaterat till artikeln