Det var vid elvatiden sent på tisdagskvällen som polisen larmades av ett väktarbolag som meddelade att man hade gripit en man misstänkt för inbrott på vårdcentralen på Råslätt. Mannen är i 40-årsåldern och misstänks även för ringa narkotikabrott, uppger polisen.

– Jag har inte så mycket mer detaljer än så för tillfället. Men det ska i alla fall tagits ett beslut om mannen ska anhållas eller inte. Det får vi återkomma med, säger Björn Öberg, presstalesperson hos polisen i Jönköping.

Även en skola i Vetlanda utsattes under natten för ett inbrott. På en skola ska städpersonal vid sextiden i morse sett att flera dörrar stod uppbrutna. Polisen ska under morgonen göra en teknisk undersökning för att säkra eventuella spår.

– Vi ska försöka lösa det så snabbt som möjligt innan eleverna kommer till skolan, säger Björn Öberg.

Ett tredje inbrott skedde vid Circle K-macken i Skillingaryd under onsdagsmorgonen. Där ska en lastbilschaufför fått sin nattsömn avbruten på grund av en kapellskärning. Det är i nuläget inte klarlagt vad som stulits från lastbilsekipaget.

Polisen larmades om kapellskärningen vid 06-tiden. Några timmar senare fick de in en anmälning om ytterligare en kapellskärning i Skillingaryd, denna gång i ett industriområde. Här stals en pall med hemelektronik. Polisen har genomfört brottsplatsundersökningar men ännu finns inga gripen eller misstänkta för kapellskärningarna.