Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Influensaepidemi slår hårt mot June Avfall – så påverkas din sophämtning

Börjar kärlet med förpackningar bli fullt, se till att tömma det själv. Uppmaningen kommer från June Avfall och Miljö AB, det gemensamma avfallsbolaget i Jönköping, Habo och Mullsjö, som utöver de vanliga ”vinterproblemen” drabbats hårt av årets influensaepidemi.

– Just nu har vi 15-20 man i sjukstugan, de gick lagom till att förra veckans sjukanmälda kom tillbaka i tjänst, säger Erik Gaude, vd för June Avfall och Miljö.

Influensan gör att den tjänstdugliga styrkan, av de i vanliga fall 55 sophämtarna, tvingas prioritera tömning av kärl 1, innehållandes mat- och restavfall.

– För att undvika för stora olägenheter är vi tvungna att ta avfallet i det här utsatta läget. Förpackningarna är omöjligt att hinna med. Vi kommer heller inte att kunna köra ikapp oss, utan måste tyvärr hänvisa de drabbade kunderna till återvinningsstationerna i kommunerna, säger Erik Gaude.

– Det är givetvis väldigt tråkigt när vi inte kan tillgodose våra kunder med alla tjänster. Nästa vecka räknar vi med att ordningen är återställd igen och målsättningen är att det inte ska ske igen.

Hur då, ska ni gardera er med vikarier?

– Ja, vi tittar på lösningen med fler timanställda i fortsättningen.