Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen arbetslinje i Habo

Alla arbetslösa har många olika krav på sig för att få A-Kassa, detta ser de flesta partier som självklart. Många kommuner i landet har nu även börjat ställa motkrav på att få försörjningsstöd. När denna fråga debatterades i Habo kommunfullmäktige 29/4 var det upprörda känslor. Jag hade ett tilläggsyrkande att Habo kommunfullmäktige tar beslut att de som får försörjningsstöd skall få göra en motprestation.

Susanne Wahlström (M) pratade varmt om arbetslinjen. Hans Jarstig (KD) var upprörd när jag sa att över 60 % av försörjningsstödet i Habo går till nyanlända. När jag begärde votering på mitt yrkande röstade både de rödgröna och hela alliansen emot arbetslinjen. Varför är de emot att exempelvis våra nyanlända kan få hjälpa till inom vården eller rensa skräp i skogen?

Hela Alliansen i Habo går i otakt med sina moderpartier i Stockholm. Hur skall vi kunna hjälpa våra nyanlända i arbete när vi har en ordförande i socialnämnden som inte vill lyfta dessa problem, i hans värld är det rasism att komma med lösningar för våra nyanlända. Vi Habodemokrater kommer fortsätta att kämpa för att våra skattepengar används på rätt sätt, med vår politik kan vi både öka välfärden samtidigt som vi kan sänka Habos höga kommunalskatt som ökat mest i landet med ofattbara 2,66kr mellan 2000-2017.

Morgan Malmborg

Habodemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel