Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen behöver missa AD:s luciatåg – JP sänder live från kyrkan

I år kommer eleverna i Alfred Dalinskolans musikklasser att få en större publik än någonsin när de uppträder med sitt luciatåg i Huskvarna kyrka. Hela konserten kommer att sändas live på JP.se.

De 72 eleverna i Alfred Dalinskolans tre musikklasser har de senaste veckorna övat på både lucia- och julsånger och nästa fredag är det dags för allmänheten att ta del av deras sång. Under måndagen hölls ännu en gång repetitioner på Huskvarna teater, där eleverna övade stämmor och sångteknik inför konserten. För den som inte har fått tag i någon biljett till föreställningarna kommer det finnas möjlighet att se hela luciashowen via en livesändning på jp.se.

– Det har varit ett stort tryck från både elevernas anhöriga och allmänheten. Föreställningen i Huskvarna kyrka på fredagen är redan slutsåld. Att konserten sänds på nätet känns viktigt för att nå ut till dem som inte får chansen att se något luciatåg alls, säger Johan Tjernström, förstelärare i musik på Alfred Dalinskolan.

– En fördel med att titta på konserten hemifrån är att man kan dricka glögg och äta pepparkakor samtidigt, det får man inte ha med sig in i kyrkan, säger musikläraren och körledaren Dan Rosengren.

Nyheter i showen

Eleverna som går i musikklasserna på skolan har varje år uppdraget att sätta upp ett luciatåg som visas upp för både skolkamrater, slutna sällskap och allmänhet.

– Det är en fin tradition som vi är stolta över, men vi vill också vrida och vända på innehållet och inte alltid köra samma sånger, säger Johan Tjernström. Vilka nyheter som kommer dyka upp under årets konsert är fortfarande hemligt och kommer att förbli så fram till Luciadagen.

”Väldigt stort”

Årets lucia blev som vanligt utsedd genom en lottdragning där alla niondeklassare som ville ha chansen att få bära ljuskronan hade anmält sitt intresse. Lotten föll på Thilde Karlsson, som har varit med i många luciatåg i sitt liv och som spelar piano och sjunger mycket på fritiden.

– Det känns jättekul, det är väldigt stort och samtidigt lite läskigt att det kommer sändas på nätet. Det kommer blir ett bra luciatåg nästa fredag, men vi har en hel del kvar att öva på, säger Thilde Karlsson.

På fredagskvällen den 13 december uppträder eleverna i Huskvarna kyrka och på jp.se klockan 19.30.