Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kvartsfinal för Habo Wolley

Nu sällar gör volleybollen precis som nästan alla andra idrotter. Man ställer in säsongen. Habo Wolleys kvartsfinal kommer inte att spelas och ingen mästare kommer att koras.

Först kom beskedet att de två kvartsfinalomgångarna ställdes in.

Nu meddelar volleybollförbundet att hela slutspelet ställs in.

"Med anledning av coronavirusets spridning har myndigheter och regering under de senaste dagarna kontinuerligt skärpt och uppdaterat rekommendationer och beslut. Det saknas nu såväl sportsliga förutsättningar som säkra premisser för att kunna färdigställa volleybollsäsongen 2019/20", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Under kvällen stod också klart att Svenska Volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll (SEV) tillsammans valt att sätta punkt för det pågående SM-slutspelet.

– Ett väldigt tråkigt beslut att behöva ta, men det känns självklart utifrån lagens hälsa och oron i samhället i stort. Jag vill tacka alla inblandade för den samarbetsvilja och förståelse som visats under processen, där vi tillsammans försökt hitta vägar framåt, men slutligen behövt landa i att det här är den enda vägen som går att ta under rådande omständigheter, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

För första gången sedan 1962 kommer svenska mästare inte koras.

Svenska Volleybollförbundet uppmanar dock alla medlemsföreningar att fortsätta med sin verksamhet inom ramen för regeringens förordning om begränsning av allmänna sammankomster samt Folkhälsomyndighetens riktlinjer för evenemang som understiger 500 deltagare.