Nej, Gustafsson fick inte plats bland de tolv forwards som spelade matchen för Winnipeg i Madison Square Garden natten till fredagen svensk tid. Inför matchen berättade han för Sportbladet att han trots allt var glad att få vara på plats och känna atmosfären i hockeytemplet.

– Jag kände i och för sig att jag har kvaliteten för att kunna ta en plats i laget. Man måste nog känna det, inte bara se det som att man ska åka över för att lära sig, sa han och fortsatte:

– Men det är förstås skitkul. Jag har drömt om det här så länge, så att vara i omklädningsrummet med de här grabbarna inför en sån här match… ja, det känns speciellt. Hoppas jag får vara med någon match framöver också.

Från sidan fick han se sitt Winnipeg hålla jämna steg med hemmalaget och även ta ledningen med 4–3 i början av den tredje perioden. Detta efter bland annat två mål av Blake Wheeler, som Gustafsson bildade kedja med i den senaste träningsmatchen mot Minnesota.

Men med en storspelande Henrik Lundqvist i målet visade sig New York Rangers vara starkast. Mika Zibanejad kvitterade till 4–4 och därefter gick Rangers ifrån till 6–4, vilket också blev slutresultatet i den här premiärmatchen.

Winnipeg spelar sin nästa match redan kommande natt mot New Jersey Devils. Återstår att se om David Gustafsson får göra sin debut då.

Relaterat till artikeln