Ullström fick lämna Dinamo Riga efter elva matcher av årets KHL-säsong. Sedan dess har det spekulerats om en återkomst till HV71.

Förra veckan berättade sportchefen Johan Hult för JP-sporten att han hade haft kontakt med Ullströms agent. Då fick sportchefen beskedet att Jönköpingskillen först skulle köpas ut från sitt kontrakt med Riga innan han kunde skriva på för en ny klubb.

– Vi följer alltid de killar som vi kallar för ”våra” men just nu ligger vi också otroligt lågt, sa Hult då.

Men det blir inte HV71. På måndagen presenterades Ullström av schweiziska EHC Biel-Bienne. Ett lag som för övrigt har en hel del HV-prägel sedan tidigare. Huvudcoachen i Biel är Antti Törmänen och assisterande tränare är Anders Olsson. I truppen finns även Toni Rajala och Anssi Salmela.

Ullström har skrivit på ett kontrakt till 30 april 2020.

– Vi har tittar på spelarmarknaden under en längre tid på grund av den höga matchningen. I David Ullström får vi en flexibel forward som passar in i vår profil, säger General Manager Martin Steinegger till klubbens hemsida.

Biels chefsscout Thomas Roost berättar om de egenskaper hos Ullström som attraherade den schweiziska klubben.

– Han utnyttjar sin storlek på ett smart sätt. Han är teknisk, en bra skridskoåkare och denna kombination gör att han kan lugna ner spelet i pressade situationer. Jag gillar också hans spelsinne och hans skott är inte heller dåligt, lovordar chefsscouten.

David Ullström anlände till Schweiz på söndagen och gör sin första träning med laget på måndagen.

Relaterat till artikeln