Bingolottos produktionsbolag har efter en intern utredning kommit fram till att den folkkära programledaren Ingvar Oldsberg, måste lämna tv-programmet med omedelbar verkan,

– Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så, säger Åsa Barsness, HR- och kommunikationsdirektör på Bonnier Broadcasting och TV4. 

Enligt Ingvar Oldsberg har varken TV4 eller produktionsbolaget hört av sig till honom angående beskedet. Han berättar för Aftonbladet att han själv har försökt komma i kontakt med TV4, utan resultat.

– Vi får se om de ringer tillbaka. De känner att de brinner lite överallt, det är väl därför.

Ingvar Oldsberg beskriver anklagelserna som ”ett anfall som kommer ur mörkret” och uttrycker att han är besviken över att ingen har hört av sig för att förklara vad det är som händer.

– Jag förstår ingenting, det är ju inga sexual harassments för då hade det ju framkommit eller stått med. Det står bara ”allvarliga arbetsmiljöproblem”. Det måste de ju specificera, säger han till Aftonbladet.

I och med beskedet hoppar Agneta Sjödin in som vikarie för Oldsberg. Lotta Engberg blir däremot programledare under Bingolottos uppesittarkväll och nyårssändning.