Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är kommunen till för medborgarna?

Under de senaste dagarna har man kunnat läsa flera artiklar som gjort oss invånare frågande om vad Jönköpings kommun håller på med.

Vätterstranden är som bekant ett mycket kärt tillhåll för väldigt många soldyrkande människor. Men nu finns det plötsligt inga pengar till toaletter utmed stranden utan man hänvisas till en enda restaurang utmed den långa strandremsan. Har man kontrollerat hur många som sitter i solstolarna på sandhögen vid Sofiakyrkan (den sand som väl vid regn spolas ner i avloppen), så borde man väl också kontrollera hur många som kissar i Vättern vid bad, då det saknas toaletter!

Vattenskotrarna är ett annat problem, som kommunen verkar ha svårt att ta ett snabbt beslut om. Allt måste väl inte utredas till orimlighet utan ibland gäller det här och nu! Detsamma gäller skateboardparken på Rosenlund - det är nu åkarna med familjer vill ha svar.

Broarna runt Rocksjön är avstängda sedan snart ett år. Nu läser vi i JP att kommunen tillsammans med Länsstyrelsen kommer att göra en skrivelse och ansöka om tillstånd från Mark- och miljödomstolen. Varför har denna ansökan inte gjorts tidigare under det år som avstängningen varat? Enligt tekniska kontorets bedömning blir broarna vid Rocksjön inte klara förrän våren 2022.

Mycket av detta gäller vår hälsa - ge svar nu, kommunen!

Arg och besviken kommunmedborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel