Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Blir resten av 26/47 en ny dödens väg?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Idag gläds vi i Företagarna Mullsjö med alla dagspendlare, åkerier, företagare och andra trafikanter som äntligen får åka på en säker väg mellan Mullsjö och Jönköping.

Vägen har kortat ned pendlingstiden mellan Jönköping och Mullsjö till 25 minuter. Dörr till dörr. Vägen har gjort att risken för olyckor har minimerats.

Våra transporter från industrier i Mullsjö sker nu snabbt och effektivt, till Jönköping och vidare ut på E4. Jobbpendlarna från Jönköping kommer snabbt och säkert till våra företag i Mullsjö. Kort sagt, vägen har knutit ihop Mullsjö med Jönköpingsregionen.

Företagarna i Mullsjö ser nu nästa steg; att väg 26/47 fortsätter byggas ut för att knyta ihop Jönköpingsregionen med Skövde/Falköpingsregionen. Genom Mullsjö passerar dagligen stora mängder människor och transporter i sin färd mellan västgötaslätten och Jönköping. Nästa naturliga steg är att vägen förbättras och byggs ut, hela vägen till Skövde/Falköping. På så sätt skapar vi en trygg och säker infrastruktur som skapar jobb och frihet för människor att bosätta sig inom en större region. På så sätt undviker vi att sträckan Mullsjö-Falköping/Skövde blir en ny ”dödens väg”.

Även om vi ser behovet av en utbyggnad. Så gläds vi just nu. Vi är både stolta och tacksamma för att vägen mellan Jönköping och Mullsjö har byggts. Genom dessa exempel nedan vill vi visa på hur vägen påverkar våra företag:

För Mullsjö åkeri AB innebär vägen en säker och trygg arbetsmiljö som ser till att transporter sker på ett säkert och hållbart sätt. För Björkhaga Hotell & Konferens och Kyrkekvarn Turism AB innebär vägen att den ”gamla” vägen har blivit en cykelväg och vi har möjlighet att ta emot nya spännande turistgrupper.

För BEGE Containerservice innebär den nya vägen att pendlingstiden för personalen från Jönköping till Mullsjö minskar. För oss alla företagare innebär den nya vägen möjligheter till att bo och verka i Mullsjö men samtidigt ha en direkt närhet till Jönköping. Den nya vägen ger trygghet och närhet och vi tackar Trafikverket och alla andra som har deltagit i arbetet med vägen och vi hoppas, innerligt, att vi på söndag den 15 september får hylla er alla under konserten i Missionskyrkan i Mullsjö. Samtidigt uppmanar vi Trafikverket: låt inte resterande del av sträckan Mullsjö till Falköping/Skövde blir en ny ”dödens väg”. Bygg istället ihop Västergötland och Jönköping till en alldeles sprudlande och företagsam region genom en satsning på fortsatt utbyggnad av väg 26/47.

Företagarna Mullsjö

Ingmar Eriksson, ägare Mullsjö Åkeri AB.

Johan Gustavsson, ägare BEGE containerservice AB

David Svenn, ägare Advokat Svenn AB

Mia Jansson, ägare Kyrkekvarn Turism AB

Katarina Karlsson, ägare Björkhaga Hotell & Konferens AB

Per Högberg, ägare C-Business

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel