Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att pausa den arrangerade idrotten

Idrotten är en jättestor folkrörelse både publikmässigt och i utövare från motionärer till elit. Den har även en stor ekonomisk betydelse. Men i dessa tider när coronan sprider ut sig och mängder med människor knappast vågar lämna sin bostad, så tycker jag att det är dags att pausa all arrangerad idrottsutövning.

Varje dag meddelar media om sjuka idrottare, det tyder väl på att något är fel. Lagidrotten på elitnivå har motståndare från norr till söder. Jag tror inte att de åker i varsina bilar, utan det är väl buss eller flyg som gäller. Hur rimmar det med myndigheternas rekommendationer om icke nödvändiga resor?

Tittar man sedan på dessa matcher så ligger de i stora högar när de vinner, sitter tätt i avbytarbåsen och hur det ser ut i omklädningsrummen vågar jag inte tänka på. Hur är det med avstånd och rekommendationer att bara träffa människor från det egna hushållet?

Att barn behöver röra på sig är det ingen tvekan om. Det jag funderar på är om det måste ske inomhus? Föräldrar skjutsar och jag tror inte att de sitter kvar i bilen och väntar, utan de står säkert i sporthallen och kollar på sina telningar.

Det går att motionera utomhus, utan att komma i kontakt med så många andra människor. Vi måste sluta att behandla idrott som en helig ko, som är undantagen sådant som ”vanligt folk” måste acceptera. Det här eländet tar aldrig slut om inte ALLA hjälper till.

Orolig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel