Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur går arbetet med att bevara Annero?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Insändarskribenten undrar hur beslutsfattare i kommunen har hanterat de förslag som har kommit in om hur man ska rädda äldreboendet Anneros framtid.

Innan sommaren var det ett fasligt liv från Visingsö, då tjänstemännen hade för avsikt att under sommaren stänga Annero äldreboende.

Nu har vi haft en fantastisk sommar med våra nära och kära, men hösten närmar sig och vi vill gärna veta hur långt politiker och tjänstemän har kommit i arbetet med att bevara Annero på Visingsö.

Vi tänker att det inte bör stanna bara vid att bevara vårt äldreboende, utan ser en framtid då det också kan utvecklas. I en insändare i våras i Jönköpings-Posten, skriven av Vänsterpartiet, fanns det bra förslag på utvecklingsmöjligheter.

Även öborna har presenterat många goda förslag, som skickats till Stefan Österström (socialförvaltningschef Jönköpings kommun). Är dessa förslag som delgivits Österström, något som även kommit andra beslutsfattare till del?

Den 15 maj på ett stormöte i församlingshemmet på Visingsö sa Ilan De Basso (S) att Anneros framtid inte handlar om pengar. Vi håller med. I slutänden handlar det aldrig om pengar, utan det handlar om människosyn, människors värde och respekten för människan.

”Man kan mäta graden av civilisation hos ett samhälle genom att titta på hur man tar hand om de svaga, de som inte längre kan klara sig själva.” (citat av Alf Svensson ur Motion 1996/97:So802)

Vi är många som undrar och behöver ett besked.

Genom Lilia Kalmér

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel