Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inget extraarbete för kyrkan när Mullsjö Jazz spelar

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Svenska kyrkans företrädare har i Jönköpings Posten den 4 september framfört kritik mot Mullsjö Jazz och deras konsertverksamhet i Bjurbäcks kyrka och att dessa konserter har orsakat kyrkan stort arbete och kostnader.

Mullsjö Jazz började med konserterna 2008 i Bjurbäcks kyrka.

Upplåsning och låsning av kyrkan gjorde vi genom att låna nyckel. Vid de första konserterna var kyrkoherden närvarande, men hon konstaterade snart att vi skötte det hela så bra att vi fick förtroende att fortsätta ”utan övervakning”. Så småningom fick vi också låna en nyckel av vaktmästaren, för att kunna sköta upplåsning och låsning på egen hand (utan kostnad!).
 Att vaktmästarna skulle ha låst upp och låst i samband med konserterna är därför inte sanning – det har de aldrig gjort!

Mullsjö Jazz har i samband med de konserter där pianist medverkat (i samråd med vaktmästare) beställt och bekostat stämning av kyrkans flygel. Detta har skett vid ett flertal tillfällen. 

I artikeln påtalas även att kyrkan haft kostnad för andakt eller aftonbön i konserternas pauser. Mullsjö Jazz har aldrig begärt detta, utan det är ett önskemål/krav från kyrkoherden. Detta har Mullsjö Jazz inte sagt nej till utan aftonbönen har lagts in som en del i konserten. Mullsjö Jazz har uppfattat att de som har hållit i dessa aftonböner, har uppskattat stämningen i kyrkan och att få tala till en i det närmaste fullsatt kyrka.

Mullsjö Jazz har vid flera tillfällen dammsugit kyrkan före konserter på grund av mängder med döda flugor på golvet och vi har alltid försökt att ställa till rätta efter oss, tömt sopor och så vidare. Detta för att vaktmästarna inte ska behöva gå dit extra. Vi har inte fått några klagomål på att det ska ha varit ostädat efter oss.

Mullsjö Jazz tycker även det är anmärkningsvärt att de som uttalat sig i tidningen inte har besökt någon av våra 30 konserter i Bjurbäcks kyrka, eller haft någon vetskap om kostnaderna i samband med konserterna.

 Mullsjö Jazz förstår att Svenska kyrkan i Mullsjö – Sandhems församling tycker att konceptet med jazzkonserter är bra eftersom man nu har börjat anordna jazzkonserter i egen regi. Nu närmast i Nykyrka kyrka under oktober.
 Detta är något som förundrar oss storligen. Varför slänga bort ett inkört koncept som fyller Bjurbäcks kyrka två-tre gånger om året och gillats av många?

Styrelsen för Mullsjö Jazz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel