Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lycka till med att hitta personal till vården

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

"Hälsosamt" eller "hållbart" schema som är ett centralt beslut som sprider sig till kommun efter kommun i Sverige har väckt stora protester hos oss undersköterskor. Det gäller både dag- och nattpersonal. Jag arbetar själv efter detta koncept som aldrig har handlat om att det skulle vara mer hälsosamt för personalen.

Nattpersonal arbetar färre timmar per natt vilket gör att de måste göra extra nätter eller/och kvällar vilken påverkar återhämtningen.

De extra nätter eller kvällar är för att ersätta personal vid sjukdom och annan frånvaro vilket gör att passen kan ändras. Vilket gör att man inte kan planera sin fritid.

Dagpersonalen får olika tider på morgon och kväll som gör att de blir ensamma en viss tid. På morgonen drabbar det de äldre som försenar den hjälp de har rätt till. De kommer upp senare för att inte all personal är på plats samtidigt utan de måste vänta in varandra.

Detta schema ändras varje ny schemaperiod och styrs av chef och schemaläggare.

Det heter att vi ska vara delaktiga och komma med schemaförslag men vi blir ändå överkörda. Allt handlar om att vi ska ersätta frånvarande personal så att vikarieantalet kan minskas.

Vi kan inte längre arbeta utefter den värdegrund som handlar om att ha våra äldre medborgare i fokus och utgå från deras behov. Med resurspass på schemat kan man hamna på avdelningar man aldrig varit på vilket också påverkar våra medborgare.

Det finns ingen samordning, ingen planering utan allt handlar om att ersätta frånvaro med befintlig personal. Det är bestämt att vi ska kunna ha önskemål vad gäller helger och kunna lägga in veto upp till en viss procent. Fungerar inte på min arbetsplats. Muntliga överenskommelser fungerar heller inte eller "glöms" bort. För vad det hela handlar om är att all frånvaro och vakant tillsätts av befintlig personal.

Vi har hög sjukfrånvaro och personal trivs inte utan söker andra arbeten. Det har varit mycket protester och manifestationer och namnunderskrifter runt om i Sverige. Jag hoppas att chefer och politiker hörsammar dessa protester annars säger jag bara lycka till att hitta personal som accepterar att arbeta utefter dessa scheman i framtiden.

Om det var så här ni tänkte göra undersköterskeyrket mer attraktivt så har ni misslyckats.

Uppgiven undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel