Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare om Smot: ”Nu får det vara nog!”

 
Avskedad musiker på Spira
Visa alla artiklar

Åsa Arhammar, anställd inom Smålands musik och teater, skriver i en insändare att insinuationerna mot cheferna om korruption, mened och våld är mobbning.

Det pågår en kampanj på sociala medier och i tidningar där våra chefer, och framförallt vår verksamhetschef, anklagas för maktfullkomlighet och lögner och alla möjliga och omöjliga brott. Det finns insinuationer om korruption och mened och våld, och allt sprids villigt och ogenomtänkt av människor som kallar sig kulturälskare, en del kallar sig kristna och många skulle nog säga att de är humanister. Jag kallar dom mobbare.

Det är en förföljelse av sällan skådat slag och är som en orm som biter sig själv i svansen – var börjar giftet och var slutar det?

Vi är många, jag säger MÅNGA, anställda på Smålands Musik och Teater och de flesta av oss är inte på något vis rädda för att säga vad vi tycker eller skriva insändare, som det påstås. Vi är inte rädda för ledningen. Vi blir inte utsatta för hot från ledningen. Inte från ledningen. Vi är en, eller ska jag säga var, en arbetsplats med normala arbetsplatsproblem. För lite pengar, för lite personal. Vi har rätt tuffa krav på oss från politikerhåll och den fantastiska resa vi gör och har gjort har periodvis slitit hårt på oss och framförallt på tillverkningstekniska avdelningar.

Vi är många som älskar vårt arbete och trivs på arbetsplatsen och inte någon gång har varit rädda för våra chefer. Inte för våra chefer. Vi har inte känt oss hotade av våra chefer. Inte av våra chefer. Ska vi bli rädda för alla er okända därute som så tvärsäkert, med allt hårdare språk, talar om för oss hur vi har det och, när jag och min kollegor inte instämmer i hatkören, blir kallade för ja-sägare eller påstås inte våga säga ifrån?

Att inte vilja sköta förhandlingar via Facebook betyder inte att man är köpt. Det betyder att man är en del av ett rättssamhälle och tror på det. Om Trump har lärt oss något så är det att det inte nödvändigtvis är den som skriker högst som äger sanningen.

Och till er som pratar om risken att orkestern och hela Spira läggs ner - ja, den risken finns, och det är ni som får bära det ansvaret.

För att citera några från ett annat utsatt gäng: får jag be om lite ödmjukhet och konstruktivitet. Vi har nu gråtit oss mätta och är redo att ta oss framtiden an.

Åsa Arhammar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel