Men döm om min förvåning när artikeln handlade om Smedbyparken. Denna park upptäckte jag i somras tillsammans med yngsta barnbarnet. Vi upplevde parken som helt nyiordningställd, med ny modern lekutrustning. Vissa installationer var inte ens färdigställda.

De 900 000 kronorna behövs mycket angelägnare i Mjölkafållan. Lekparken är sliten, gammalmodig, torftig och fantasilös. Parken ligger centralt i ett område med många flerfamiljshus. Den är välanvänd av centrums invånare. Det finns alltid människor i parken; barn på lekplatsen, familjer som har picknick eller njuter av solen på en filt. En närliggande förskola utnyttjar den också. Så en upprustning av denna vore verkligen en satsning på integration och att stärka den sociala sammanhållningen bland de boende, då de centrala delarna av Huskvarna är väldigt invandrartäta med många barnfamiljer.

Mjölkafållan har verkligen potential, genom sina generösa ytor finns möjlighet att verkligen skapa en fin oas med allehanda aktiviteter i Huskvarna centrum. Det vore intressant att få ta del av om det finns några planer även för Mjölkafållan, av ansvariga.

Pensionär