Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sverige borde vara tuffare mot EU – skattepengar ska inte gå till länder i Sydeuropa

Nyligen godkände regeringen Löfven en ökning av Sveriges EU avgift. En ökning med 6 miljarder kr/år till nu totalt 45 miljarder om året.

Nu är det ånyo dags för EU att mjölka medlemsländerna på pengar. Denna gång under benämningen ”coronastöd”. EU samlar in ett gigantiskt belopp, 7 700 miljarder svenska kronor av sina medlemsländer. Sverige ska bidra med 148 miljarder. Löfven beskriver överenskommelsen som "bra för Sverige och bra för Europa".

Sverigedemokraterna är kritiska till den svenska förhandlingslinjen som tyvärr fick stöd i EU-nämnden. Detta är stöld från svenska skattebetalare!

Coronastödet är tänkt att gå till hårt coronadrabbade länder som Italien, Spanien, Frankrike. Men om man tittar på dödstalen så är faktiskt Sverige det land där dödstalen varit högst sett till antalet invånare.

Sverige borde varit betydligt tuffare i förhandlingarna med EU! Sverige är det land med högst faktisk pensionsålder i hela EU. Ska vi bidra med pengar till Sydeuropa borde vi åtminstone kräva att de höjer sin pensionsålder till nivå som här Sverige.

Sverige ska inte vara EU:s socialbyrå. Vår nationella rätt att besluta om lagar måste återtagas och svenska skattepengar ska inte gå till länder som inte tar ansvar för sin egen ekonomi.

Samuel Godren (SD) regionpolitiker

Mattias Johansson (SD) regionpolitiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel