Isabell fyller visserligen 19 nu i april. Men prestationen är inte mindre anmärkningsvärd; svensk mästarinna redan som tonåring. Först i den så kallade nationella klassen i fjol, och så i den internationella tidigare i våras, mot idel rutinerat motstånd. Trots styrkebeskedet blir det inget OS i Rio de Janeiro i sommar för henne.

– Reglerna säger att du måste ha tävlat internationellt för att komma med, berättar Isabelle, nu får två av de som jag knäppte i SM-finalen åka i stället, även om jag kände till kraven innan känns det lite tråkigt.

Isabelle är just hemkommen från skolan. För att inte intervjun ska färgas allt för mycket av pappas karriär och ofrånkomliga inverkan som mentor/tränare stämmer JP-Sporten inledningsvis träff med henne ensam. Mamma, som även hon har ett förflutet som elitskytt, håller sig också plikttroget hemifrån.

– Vi pratar faktiskt inte så mycket skytte hemma som man kan tro, säger Isabelle och kryper upp i soffan.

– Väldigt sällan Sydney-OS kommer på tal, minns inte att pappa någonsin har tagit upp detaljer från finalen, känslor eller så. När vi snackar skytte blir det mer spontana frågor ’vad gör jag för fel där, hur står jag’. Men det hade förstås varit roligt att ha fått vara med när det hände, men jag var bara tre då.

Trots uppväxten på skjutbanan dröjde det till elvaårsåldern innan Isabell valde bort fotboll och innebandy för en helhjärtad satsning på skytte och disciplinen luftgevär tio meter.

– Jag var inte tillräckligt bra i lagsporterna för att tycka det var riktigt roligt, säger Isabelle, i skytte gick det lättare och när tiden inte längre räckte till för allt var det inte svårt att välja.

Sedan dess har fritiden varit inrutad med läxläsning, kyrka (missions/Filadelfia) och skjutandet. Hennes satsning har väl inte mötts med förståelse från alla håll.

– Få yngre vet att sporten skytte ens existerar, mycket tack vare den lilla tid den ges i media, förklarar Isabelle och plockar fram sitt gevär.

Hon ombeds visa skjutställning, på teknik och taktik.

– Det gäller att nöta in rutiner, förklarar hon, att krama av, inte trycka av, placera bakkappan på samma ställe, om man spänner sig kanske det är bra att spänna sig likadant varje gång…

Det är dags att ringa in Edman senior, som sportchef på skytteförbundet har han fått dispens att ha sitt kontor i Bankeryd. Han är hemma på fem minuter.

– Isabelle behöver öka träningsdosen för att ta nästa kliv, klargör Jonas Edman, hittills har hon levt på sin stora talang, bra grundteknik, men det går inte hur länge som helst.

Det finns en stark kemi dem mellan, den känns i hela rummet. Respekt, tålamod. Inga hårda ord. Men kommer det krävas att Isabell vidgar sina vyer åren som kommer, flytta utomlands, byta tränare.

– I större skyttenationer som Ungern, Tyskland och Frankrike finns möjligheten att kunna jobba statligt och tillåtas träna på arbetstid, säger Jonas, om det är en modell för Isabelle i framtiden återstår att se. Det är frågor jag arbetar med inom förbundet.

Sverige-bäst 2016 och i sommar går Isabelle ut gymnasiet. 100-procentig satsning på OS i Tokyo 2020?

– Det blir det nog så småningom, men jag ska faktiskt ta ett sabbatsår till att börja med, jobba och känna mig för vad jag vill göra i livet, berättar hon.

– I precisionssporter är det fullt möjligt att ta ett ledigt och sedan ta upp det igen, säger Jonas, har man bara kommit upp på en nivå kan man i stort fortsätta där man slutade. Piken har man som 30-åring och det är inte alls ovanligt att du kan tillhöra eliten en bra bit upp i medelåldern.

Efter fotografering undrar undertecknad var ”inspirationskällan” finns, det allra heligaste; guldmedaljen från de olympiska spelen 2000.

– Till en början låg den framme i vardagsrummet, säger Jonas, men efter att kompisar påmint mig om inbrottsrisken valde jag att lägga den i ett kassaskåp.

Isabelle ler åt sin stolte far när han plockar ut guldklimpen.

– Det är ändå det man drömmer om, säger hon.