Tidigare i år

 Det är en aggressiv cancer som sitter i den övre delen av kroppen. Jag vet inget om framtiden. Just nu finns det inget att sätta emot, mer än cellgifter. Om jag har några år kvar att leva eller bara ett par månader går inte att säga, berättade Issa Iskander.

Sedan dess har fotbollsprofilen gått igenom flera behandlingar. Men på måndagskvällen kom det tragiska beskedet: Issa Iskander har gått bort, 40 år gammal.

Husqvarna FF bekräftar dödsfallet på sin :

Vi har inte bara förlorat en kunnig sportchef och energisk eldsjäl, vi har framförallt förlorat en kär vän, säger Stefan Axelsson, ordförande i Husqvarna FF och tillägger:

Våra tankar går nu till Issas familj och Maria, hans högt älskade fru.

Han har ett långt engagemang inom lokalfotbollen bakom sig och är starkt förknippad med sitt arbete i Husqvarna FF där han under många år verkat som sportchef.

"Det är få personer som har ett sådant engagemang för fotboll som Issa hade. Det var inte en match han missade, inte en lokal spelare han inte hade koll på eller för den delen ungdomsspelare i Husqvarna FF. Han kom till förening 2010. Han bidrog med stor kraft, mestadels ideellt, i styrelsearbetet och med att skapa en organisation som förde laget till Superettan för första gången. Vi är tacksamma för att ha fått upplevt detta tillsammans med Issa", skriver klubben på sin hemsida.

På Vapenvallen kommer HFF att hedra minnet av Issa Iskander genom en kondoleansbok.

"Issa, om himmelen har ett fotbollslag så har dem nu fått en fantastisk sportchef, en engagerad ledare som ger energi till sin omgivning som saknar motstycke. Du fattas oss", skriver Husqvarna FF.

Issa Iskander tilldelades Jönköpings-Postens utmärkelse efter att Husqvarna FF oväntat hade tagit steget upp i superettan.