J-Södra fick en mardrömsstart på det andra, avgörande, kvalmötet med Trelleborg då målvakten Anton Cajtoft tvingades lämna matchen knäskadad i den 14:e minuten. Cajtofts ena knä vred sig när han skulle skjuta i väg en boll och in i stället för honom kom Francisco Marmolejo Mancilla.

Hemmalaget, som låg under med 0–2 efter den första kvalmatchen, ägde spelet och trummade på framåt under de första 45 minuterna. Både Fredrik Olsson, som hade flera lägen, och Fredric Fendrich träffade stolpen.

Men det dröjde till den 40:e minuten innan J-Södra fick jubla, då Robert Gojani sköt in bollen. Gojani fick en passning av Dzenis Kozica, klev in i TFF:s straffområde och tryckte in bollen behärskat.

Det blev fem minuters tilläggstid i den första halvleken. Det utnyttjade Trelleborg. När snön vräkte ner som mest över Stadsparksvallen chockade Dino Islamovic hemmapubliken med ett vasst vänsterskott. Plötsligt stod det 1–1.

Det innebar att J-Södra var piskat att göra minst tre mål i den andra halvleken för att behålla sin allsvenska plats.

Men det blev inga hemmamål i den andra halvleken. Matchen slutade 1–1 och därmed står det nu klart att Jönköpings Södra, efter två säsonger i allsvenskan, spelar superettanfotboll nästa år.