Vi anade att ni (media) skulle komma i dag med anledning av den matchen men vi i laget har redan lagt det bakom oss, säger J-Södras tränare Jimmy Thelin.

Inga särskilda åtgärder som har vidtagits efter förlusten?

Det var samma procedur som efter alla matcher. Vi går igenom förbättringsområden metodiskt och sedan lägger vi den matchen bakom oss och ser framåt mot nästa mot Örebro.

Sedan är det klart att det gör ont i hjärtat på supportrarna efter en sådan match (mot Halmstad), så skillnaden var att vi den här gången bad om ursäkt för vår insats.

Nu när ni har analyserat matchen, kan man sätta fingret på vad det var som inte fungerade?

Svårt att säga vad som gick fel i förberedelserna. Vi matchade inte deras tempo och det blev väldigt svårt att bromsa när det gick så fort. Det har hänt förr att det har blivit så här och det kommer förmodligen att hända igen.

Har ni verkligen gjort någon sådan här match under din tid som tränare?

Norrköping var väldigt bra i en match förra säsongen (5–1 slutade den matchen) men det här mot Halmstad var i och för sig något annat. Alla kom helt fel in i matchen.

Jimmy Thelin är vanligtvis inte den mest utåtagerande tränaren. Har du skällt ut någon spelare någon gång?

Sådant där sköter vi internt men vi har en bra dialog och det gäller att stötta spelarna för att få dem att prestera max.

Kan vi förvänta oss några förändringar i startelvan till kommande match mot Örebro?

Vi ältar som sagt inte prestationerna i den förra matchen och det var för den delen ingen enskild spelare som var ansvarig. Vi tar som vanligt ut laget utifrån prestationerna under träningsveckan och vilka spelartyper som passar mot just det motstånd vi ska möta. Alla får bevisa att de ska ha en plats i laget till nästa match.

J-Södra har ytterligare några dagar på sig att förstärka laget. Det svenska transferfönstret är öppet till och med fredag. Det har bland annat ryktats att Djurgårdens mittfältare Jesper Karlström kan vara aktuell för J-Södra men Thelin yppar ingenting om eventuella nyförvärv.

Om det händer något kommunicerar vi det, säger Södratränaren.

Däremot är flera andra länders transferfönster öppna till 31 augusti eller längre, så spelare kan försvinna från J-Södra under ytterligare några veckor.

Är det du eller styrelsen som bestämmer om eventuell försäljning av spelare?

Det sportsliga ligger på mig men vi har en dialog. Jag kan förstås komma med råd men det är styrelsen som är huvudchefen, så att säga. Den har sista ordet när det gäller spelarförsäljningar, säger Thelin.