J-Södra har haft en tung vår i Allsvenskan och ligger just nu några enstaka poäng i från kvalplats för att hålla sig kvar. Efter helgens stjärnsmäll borta mot Halmstad kan nu nästa tunga smäll drabba klubben. rapporterar nämligen att en av ljusglimtarna i Jönköpingsklubben under våren, Dzenis Kozica, kan vara på väg bort.

— Precis som med alla spelare så, presterar man bra så kommer intresset. Det har varit lite förfrågningar kring några av våra spelare och Dzenis är en av dem, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i Jönköpings Södra till FotbollDirekt.se.

Störst intresse ska det vara från klubbar som Rosenborg i Norge, Djurgården, Östersund och Norrköping men Persson vill inte bekräfta att det är just dessa klubbar som frågat om Kozica.

— Det har varit förfrågningar och intresse kring Dzenis, sen vad gäller de här klubbarna, huruvida det är spekulationer eller inte, känner jag inte att jag vill gå in mer på.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg vill inte heller bekräfta klubbens intresse men medger att Kozica är en spelare som klubben har följt en tid.

— Vi har följt Kozica sedan han var i Värnamo. Det är det jag kan säga om det, säger han till Östersundsposten.