Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra värvar från Assyriska: ”Det känns väldigt spännande”

J-Södra har presenterat sitt första nyförvärv till säsongen 2020. Det handlar om mittfältaren Daniel Ljung från Assyriska.

Efter att säsongen 2019 tog slut har det mesta handlat om tunga profiler som lämnar J-Södra. Men på fredagseftermiddagen meddelade superettanklubben att man har gjort klart med ett nyförvärv. Mittfältaren Daniel Ljung, som tidigare har kopplats ihop med Södra, har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det känns väldigt spännande att komma tillbaka till Jönköpings Södra IF. Dels för att jag varit i klubben tidigare men också för att det är ett steg upp för mig i seriesystemet. Jag är väldigt spänd och motiverad på att ta steget och tror att jag kommer göra det bra i superettan, säger Daniel Ljung, som är fostrad i J-Södra, i ett pressmeddelande.

Att han just är fostrad i J-Södra är ett stort plus.

– Det är jättekul när en av våra gamla spelare utvecklas och kan komma tillbaka. Vår bedömning är att han nu är redo för den här nivån, säger J-Södras sportchef Andreas Jankevics.

Tanken är att han ska konkurrera i superettan redan nästa år?

– Det är tanken.

J-Södras tränare Andreas Brännström:

– I Daniel får vi en offensiv innermittfältare med bra passningsfot och en god löpförmåga, som passar väl in i truppen inför kommande säsong.

De två senaste säsongerna har Daniel Ljung, som är född 1998, spelat division 2- och division 1-fotboll för Assyriska. Säsongen 2019 gjorde han 25 matcher och fem mål i division 1.

Det är J-Södras första nyförvärv inför kommande säsong. Sedan tidigare står det klart att Liban Abdulahi, Joakim Karlsson, Daryl Smylie och Tom Siwe kommer att lämna. Att det inte blev någon förlängning för de tre sistnämnda angavs tidigare i veckan den ekonomiska aspekten. Här utvecklar Jankevics det.

– Det jag nämnde var att ekonomin var en del i det. Men sedan är det även den resan vi påbörjar nu mot 2022. Då är också en del riktningen som tränarna vill ta i spelet, säger Jankevics.