JP-sporten har tidigare skrivit om att superettanklubben Jönköpings Södra har problem med likviditeten och att en skatteskuld hade hamnat hos Kronofogden. Nu ska klubben ha reglerat sin skuld.

J-Södras webbplats skriver ordföranden Mats Tidstrand ett uttalande:

”Som tidigare beskrivits så brottas Jönköpings Södra med likviditeten, vilket olyckligtvis medfört att några oreglerade skulder hamnat hos Kronofogden. Klubben har haft dialog med instansen från första stund och också redogjort för när skulden kommer att regleras. Enligt överenskommelsen och för information så har klubben nu reglerat skulden. Som kompletterade underlag från myndigheten så kan det ta upp till tre ”bankdagar” innan den offentliga uppgiften om skulden är borttagen.”

Vad gäller klubbens skuld till kommunen och Elmia på nästan 1,4 miljoner kronor diskuterar fortfarande parterna en lösning och eventuell avbetalningsplan.

– J-Södra via Tipshallen AB hyr ut hallen till olika föreningar och skolor. Kommunen har nu klivit in för att försöka göra så att oskyldiga inte drabbas av att J-Södras har obetalda skulder. De jobbar fram en lösning så skyndsamt som möjligt, sa Elmias vd Lotta Frenssen till JP förra veckan.

Relaterat till artikeln