Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södras miljonregn efter Gwargis övergång

J-Södra sålde Peter Gwargis till Brighton. Nu kan JP-sporten berätta hur mycket pengar klubben får.

Det slog ner som en bomb under torsdagen. J-Södra och Premier League-klubben Brighton hade kommit överens om en övergång för Peter Gwargis.

– Det är en otrolig känsla. Det är väldigt kul att få möjligheten till det här och det kändes rätt från första sekunden vi började föra diskussioner med klubben, sa Peter Gwargis till JP-sporten när övergången var kvar.

En övergång som ger J-Södra klirr i kassan. Enligt uppgifter till JP-sporten ska övergångssumman ligga på lite över tio miljoner. Stora pengar för en klubb i J-Södras storlek.

När JP-sporten var i kontakt med J-Södras sportchef Andreas Jankevics ville han dock inte kommentera övergångssumman mer än att klubben var nöjda med affären.

Även andra klubbar kommer att få del av övergångssumman. Husqvarna FF och IFK Öxnehaga kommer att få utbildningsbidrag. Men om HFF hade en vidareförsäljningsklausul på Gwargis vill man inte uttala sig om.

– Vi kommer att få utbildningsbidrag men klausuler eller summor uttalar jag mig inte om, säger Magnus Palm i HFF:s styrelse.