Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södras publiksnitt ökade under 2019 – näst bäst i superettan: ”Roliga nyheter”

2019 års upplaga av SVT:s publikbarometer är sammanställd. HV71 ligger fortsatt på en topp 15-placering i undersökningen, samtidigt som J-Södra ökar i publikantal. Detta innebär att klubben hade näst bäst publiksnitt i superettan 2019.

Varje år gör SVT Sport en sammanställning av publiksiffrorna inom svensk idrott. Några av lagen som är med på listan är Jönköpingslagen HV71 samt J-Södra.

I J-Södra ser vi en ökning från tidigare år – vilket gör klubben till näst bäst i superettan. J-Södra klättrar elva placeringar på listan över de 110 mest besökta idrottsföreningarna och ligger i undersökningen på 43:e plats.

– Givetvis roliga nyheter. Vi har en bra grundpublik med hög lojalitet vilket påverkar, säger klubbchef Sebastian Lagrell.

Nya på årets upplaga av publikbarometern är Hallby HK som kliver in på en 96:e plats med ett publiksnitt på 1146 besökare.

Jämfört med fjolårets lista klättrar HV71 en placering uppåt, från plats tolv till plats elva. Det innebär att HV är Sveriges fjärde bästa hockeylag sett till publiksnittet under 2019.

Jens Kassow