Läs mer: Så kan busåkandet försvinna från Munksjön

Politikerna i kommunstyrelsen har nu gett grönt ljus för byggandet av en kabelpark på Munksjön. I onsdags beslöt de att skjuta till de 500 000 kronor som behövs för att kultur- och fritidsnämnden ska gå vidare med planerna.

Relaterat till artikeln

Hela anläggningen väntas kosta 600 000 - 700 000 kronor men Smålandsidrotten väntas bidra med 100 000 - 200 000 kronor.

"Smart lösning"

Bakgrunden till vattenparken är de konflikter som uppstått på sjön mellan roddare och vattenskotrar. En vattenpark väntas lösa både den problematiken och dessutom göra vattensporten mer lättillgänglig för fler, samtidigt som ljudnivåerna hålls nere.

– Vi tror att det här kan vara en väldigt smart lösning. Då kan vi begränsa hastigheterna på resten av sjön samtidigt som det inte drabbar föreningsverksamheterna, säger Ann-Marie Nilsson (C) kommunstyrelsens ordförande.

"Lyft för hela sjön"

Anläggningen kommer vara upp till 200 meter lång, en vajer sex till sju meter upp i luften spänner mellan två torn och med hjälp av eldrift dras vattenskidåkarna fram under vajern. Det kommer även placeras ut hopp och banan kan användas för exempelvis vattenskidåkning, wakeboard och barfotåkning. Troligen placeras banan i den östra delen av sjön, nära lokaler och bryggor för de föreningar som finns där.

– Det här är bara positivt, allt blir mycket smidigare och vi kan minska båtåkandet, det blir ett lyft för hela Munksjön, säger Felix Skott, sekreterare i Jönköpings Vattenskidklubb.

Även Carter Arnold, som sitter i styrelsen i Jönköpings Roddsällskap, har i en tidigare artikel uttryckt sig mycket positivt över planerna.