Det var den 8 juni som den greps av polisen efter att utredarna hade kunnat konkretisera misstankarna mot honom.

På eftermiddagen samma dag får hans affärspartner plötsligt samtal från en vän om att 51-åringen sitter häktad misstänkt för ett grovt brott. Han blev chockad och förstod ingenting.

Nu har det gått månader sedan beskedet.

Jag känner lättnad på många plan. Jag tror att det är bra för alla inblandade, kunder, kollegor, anhöriga att på något sätt känna att det här är början på slutet, säger affärspartnern till JP.

Förutom att 51-åringen är misstänkt för är han också misstänkt för ett mot totalt 17 personer. Brott han kan ha begått bakom ryggen på affärspartnern, kollegorna och familjen.

Känslorna har varierat. Ena stunden känner man ilska och den andra stunden känner man besvikelse. Men samtidigt så är det så att vi har kommit billigt undan. Man tänker hur jobbigt det har varit för hans fru och familj och de drabbades familjer.

Han har sagt i polisförhör att han inte kände till någonting om hans partners affärer. På onsdagen följde han polisens presskonferens.

Det var skönt att höra opartiska personer slå fast att vi inte är inblandade även om vi själva vetat om att vi inte varit det.

Polisutredningen om bedrägeri visar att 51-åringen levt över sina tillgångar och ägnat sig åt lyxkonsumtion. Konsumtionen har inte motsvarats av hans redovisade inkomster, de senaste åren har konsumtionen legat närmare en miljon kronor över inkomsterna per år. Pengarna har gått till bilinköp, dyra klockor och flera utlandsresor.

Han ville bevara fasaden som han jobbat för i alla år. Av någon anledning började det gå dåligt, det var något som hände som gjorde att det gick snett. Vad det var har jag ingen aning om, säger affärspartnern.

Hur framtiden blir för företaget som affärspartnern nu är aktiv i är oviss.

När det här är avslutat då kan vi börja fundera på en nystart. Om vi vill vara kvar eller om vi ska göra något annat, det vet vi inte just nu, säger han.