JP har publicerat fyra artiklar om kunder som känt sig lurade och/eller hotade av Flyttnord. Vid samtliga tillfällen har Daniel Eliasson varit kontaktperson på företaget och JP har gett honom chansen att bemöta kritiken. Första gången svarade han att . Så sent som i förra veckan kontaktade tidningen honom igen. Han påstod då att , att han bara var anställd och hänvisade till ägaren.

I samband med artikeln om Barbro och Svante Ulin kontaktade JP Daniel Eliasson igen för att ge honom ytterligare en chans att bemöta kritiken.

Vi har publicerat flera artiklar om kunder till er som känt sig lurade. Vad har du att säga om det?

– Alltså, det är inte jag som har hand om detta riktigt, svarar Daniel Eliasson.

JP:s reporter avslöjar att tidningen varit med under flera samtal mellan kunderna och företaget och att det under alla samtal varit Daniel Eliasson som kunderna haft kontakt med, men han fortsätter att undvika frågan.

– Det är inte jag som har hand om detta. Jag jobbar ju bara på företaget. Alla svar får ni genom ägaren till företaget.

När Barbro och Svante Ulin pratade med Daniel Eliasson i måndags, ett samtal som JP var närvarande under, sa Daniel Eliasson att parets möbler fanns i Flyttnords lager på Kabelvägen 14 i Jönköping. Barbro och Svante besökte adressen tillsammans med JP och det visade sig istället vara Postnords lokaler.

Stämmer det att ni har ert lager på Kabelvägen 14?

– Ehm, det har vi inte. Vi har en postboxadress på Kabelvägen 14, säger Daniel Eliasson.

Okej, men i förrgår var jag med under ett samtal där du sa att ni har ett lager på Kabelvägen 14.

– Vi gör sådär att alla svar får du genom ägaren, svarar Daniel Eliasson.

Enligt Daniel Eliasson heter ägaren Bernt Arne Johansson, men han är på semester och återkommer nästa vecka. Något telefonnummer till ägaren vill han inte ge ut utan hänvisar till samma nummer som JP nådde honom själv på.

– Så ring honom på samma nummer. Han kommer ta över allting. Jag kommer sluta jobba på det företaget, säger Daniel Eliasson innan han lägger på luren.

Fotnot: JP har sökt Bernt Arne Johansson utan resultat.