Efter säsongen 2016 lämnade Alexander Jallow Brage för J-Södra. På söndagen var det ännu en gång dags för 21-åringen att äntra sin gamla hemmaplan Domnarvsvallen i Borlänge.

Han hejade glatt på gamla lagkamrater – men under matchens gång fick han enligt egen utsago höra ett och annat.

– Om jag ska vara ärlig var det blandade känslor. Det är klart att det är kul att vara tillbaka och se gamla lagkamrater, men vissa i publiken skrek Judas och sådana grejer och det accepterar jag inte riktigt, säger han till Dalarnas Tidningar och förklarar att han hörde ordet ett antal gånger från Bragesupportrar i båda halvlekarna.

Vid ställningen 2–0 till hemmalaget reducerade Jallow för J-Södra. Ett mål som han firade rejält och som han såg som något av en revansch mot publiken.

– Ja, det är klart att det var det. Absolut, så det var mycket känslor inblandat.

DT: Hur ser du på att man efter så många år kallar dig för en svikare?

– Det får stå för dem, som jag sade innan. Jag lägger inte så stort fokus på det, men jag tycker det var lite tråkigt att höra sådana saker för jag tycker att jag har gjort mycket för den här klubben och varit en bra förebild.

För Jallow och J-Södra blev det förlust med 1–3 och chansen att nå allsvenskan minskade avsevärt. Med två omgångar kvar av superettan ligger J-Södra på fjärde plats, tre poäng från trean Brage som har 51 poäng. Ettan och tvåan, Varberg respektive Mjällby, har båda 53 poäng.

Relaterat till artikeln