Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättehyllningen till HV-spelaren – är med i VM-loggan

Nästa år avgörs damernas ishockey-VM. När Finlands superstjärna Michelle Karvinen fick chansen att designa mästerskapsloggan valde hon att hylla HV71:s Riikka Välilä. – Jag är väldigt stolt över det, skriver Karvinen på sin Twitter.

45-åriga Riikka Välilä, som kom till HV71 för två år sedan, är en stor ikon i det finska hockeylandslaget.

Under sina år i landslagsdräkten har hon gjort 131 mål och 155 assist på totalt 217 matcher.

När superstjärnan Michelle Karvinen, som även är en grafisk designer, fick möjligheten att designa VM-loggan för mästerskapet i finska Espoo nästa år valde hon att hylla HV-profilen.

Förutom att lyfta fram de finska färgerna, och dess natur, så skrev Karvinen in nummer 13 i skuggan på bilden. Vilket är numret som Välilä bär i landslaget.

– Jag är väldigt stolt att jag fick möjligheten att designa VM-loggan. Sedan är jag också extra glad över att jag fick chansen att hylla min lagkamrat och den finska legendaren Riikka Välilä, skriver Karvinen på sin Twitter.