Itab som är en av Europas ledande leverantörer av butikskoncept, har nämligen tecknat avtal med Svenska bolaget Dollarstore.

Företaget kommer att leverera butiksinredning, belysning, kassadiskar och entrésystem. Avtalet omfattar också installation och projektledning.

Större affärerna

– Det är helt i linje med vår strategi att numera leverera kompletta butikskoncept. Det här är en av våra större affärer någonsin, säger Itabs vd Ulf Rostedt.

Dollarstore beskrivs i dag som en av landets snabbast växande lågpriskedjor inom bland annat hem och fritid med 70 butiker i Sverige. Avtalet med Itab är tvåårigt och värt 100 miljoner kronor per år.

– Målet är att de ska utöka med 30 butiker per år. Vi ser fram emot att få vara med i Dollarstores tillväxtplaner, säger Ulf Rostedt.

Har 3 500 anställda

Itab har i Jönköping, Nässjö och Hillerstorp cirka 400 anställda som nu kan bli fler.

– Det är svårt att säga hur många arbetstillfällen det kan bli men en sådan här stor affär i Sverige skapar också stor trygghet bland befintliga medarbetare.

Itab har i dag cirka 3 500 anställda och hade 2017 en årsomsättning på drygt 6,3 miljarder kronor. Bolagets B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.