Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jenneke startar egen webbutik

”Det var en uppenbarelse för mig” | Vill sprida kunskap Tredje gången gillt blev det för Janneke Bulten när hon upptäckte att det går att bära sina barn på ett ergonomiskt sätt utan att kroppen tar stryk. Nu vill hon sprida ordet vidare och har nyligen startat en webbutik som inriktar sig på bärsjalar och bärselar.

Janneke Bulten och hennes familj kommer ursprungligen från Holland, men bor sedan 1,5 år tillbaka precis vid sjön Noen, mellan Linderås och Adelöv.

– Vi bor fint här och trivs jättebra, säger hon.

I höstas startade hon företaget Lilla Ru och förra veckan öppnade den webbaserade butiken.

– Det känns spännande, men också jätteroligt.

Inriktningen är att föräldrar ska kunna bära sina barn på ett ergonomiskt sätt och konceptet består av tre delar: försäljning, uthyrning och rådgivning kring bärsjalar och bärselar.

Vad hon själv behövde

Bakgrunden till företaget går betydligt längre bak i tiden och affärsidén handlar egentligen om vad trebarnsmamman Janneke själv behövde.

– Redan när jag var yngre längtade jag efter småbarn och att få bära dem, berättar hon.

– Jag började att bära mitt äldsta barn. Jag visste ingenting om ergonomi då och inom några månader blev jag tvungen att sluta för att det blev för tungt.

Samma visa blev det när hon och maken fick sitt andra barn. När tredje barnet föddes för cirka fem år sedan kom vändningen.

– Då sa någon till mig att ”du kanske kan bära på ett ergonomiskt sätt” och då öppnades en ny värld. Det blev som en passion och jag bar henne hela dagarna.

– Det var en uppenbarelse för mig och jag tyckte det var synd att jag inte visste om detta förrän mitt tredje barn, annars hade jag burit mina andra barn mycket också.

Sprida vidare kunskapen

Det är just detta som nu gör att Janneke vill sprida kunskapen vidare till andra föräldrar.

– Det är mycket mer än bara transport. Det är även väldigt bra för barnets utveckling. Dels anknytningen, men också att det är mycket lättare att vara lyhörd och känna av signalerna som barnet ger.

Som redan nämnts så kan selarna och sjalarna både köpas och hyras genom hemsidan. Anledningen till att Janneke erbjuder uthyrning är för att föräldrarna ska kunna känna efter innan de köper något.

– Det är viktigt att det känns bra för både föräldrar och barn.

Vad gäller rådgivningen kring att bära barn är det möjligt med både privat konsultation och gruppträffar.

– Jag kommer att ha en workshop i Tranås den 24 mars, berättar Janneke.

Träffen äger rum i Svenska kyrkans församlingshem och föranmälan krävs. Rådgivningen vid det tillfället kommer att ligga på en grundläggande nivå.

Janneke har själv lärt sig genom just rådgivning, men även Youtube och utbildningen till bära barn-coach. Tillsammans med andra coacher i Sverige ingår hon i SREB som är en riksorganisation för branschen.

– Och jag jobbar just nu för att få kontakt med exempelvis BVC för jag vill gärna starta med drop in här i Tranås.

Janneke Bulten har nyligen öppnat en egen webbutik. Lilla Ru säljer och hyr ut bärsjalar och bärselar, men Janneke erbjuder även rådgivning kring barnbärande.

Det var när Jannekes tredje barn hade fötts som hon fick reda på att det går att bära sina barn ergonomiskt och en ny världs öppnades.

Här visar Janneke en enkel knytning, men det finns olika nivåer på hur barn kan bäras i sjalar och selar, berättar hon.

Janneke Bulten har öppnat en webbutik med inriktning på bärsjalar och bärselar som ska hjälpa föräldrar att bära sina barn på ett ergonomiskt sätt. ”Det är mycket mer än bara transport. Det är även väldigt bra för barnets utveckling”, förklarar hon.