Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK intresserat av Mullsjös stjärna: ”Därför är det aktuellt”

Om Sebastian Palmqvist är en Mullsjö AIS-spelare kommande säsong är ännu oklart. Nu avslöjar SportExpressen att rivalen JIK har fört samtal med SSL-stjärnan.

25-årige Sebastian Palmqvist har spelat i Mullsjö AIS sedan säsongen 2010-2011 och har vuxit ut till en viktig kugge och profil i det västgötska laget.

Men om han fortsätter i klubben återstår att se. I slutet av juni riktade han i en intervju med JP-sporten kritik mot klubben, då han ansåg att förhandlingarna gick trögt.

– Jag fick ett tvåårskontrakt av Mullsjö, men jag ville bara ha ett år. Från början sa de att det inte gick, men till slut gick de med på det. Och när det kontraktet kom så var det inte samma förutsättningar som i tvåårskontraktet. Jag har sagt vilka förutsättningar jag vill ha, men efter det har vi inte snackat och någon deadline är inte heller satt, sade Palmqvist då.

Mais sportchef Jesper Axell ville inte kommentera saken närmare än att klubben har erbjudit spelaren kontrakt och att han gärna vill ha kvar honom.

Mullsjö och Palmqvist har fortfarande inte kommit fram till någon lösning och nu uppger SportExpressen att den stora serierivalen Jönköpings IK har gett sig in i jakten på den landslagsmeriterade spelaren.

–Jag vet inte hur de (Mullsjö) ser på det. De är den största rivalen, men om det inte blir något med Mullsjö blir det en smidig lösning för mig och sambon om jag spelar för JIK i stället. Då är vi ändå kvar i stan och slipper att flytta. Därför är det aktuellt. Annars finns det hetare alternativ om man vill vinna guld, säger Sebastian Palmqvist till SportExpressen.

JIK:s ordförande Dan Nordlöf bekräftar för JP-sporten att klubben har visat intresse för Sebastian Palmqvist.

– Palmqvist är en väldigt duktig och erfaren spelare som vi gärna hade sett i JIK vilket vi har uttryckt till honom. Han har säkert blivit flitigt uppvaktad och har troligen flera utvecklande erbjudanden att välja mellan. Vi har idag inget nytt att tillägga, meddelar han.