Den 198 centimeter långe centern Rasmus Svensson, född 1996, spelade den gångna säsongen för Jönköping IBK Ungdom i division 1 och var lagets kapten.

Svensson producerade 33 poäng (14+19) på 20 grundseriematcher och ytterligare en poäng på två matcher när JIK-laget kvalade mot allsvenskan. Under den gångna säsongen noterades Svensson också för tre matcher med Jönköpings IK i SSL.

Det blev inget avancemang för Jönköping IBK Ungdom, men det blir allsvenskt spel kommande vinter för Rasmus Svensson. Fagerhult Habo har presenterat 22-åringen som sitt senaste nyförvärv.

– Det här känns riktigt riktigt bra. Rasmus är väldigt mogen för sin ålder och i de matcher som vi var och tittade på honom var han också väldigt bra och vi så såg att här finns det en stor potential. Det ska bli spännande och intressant att följa honom och hans utvecklingskurva på den allsvenska nivån, säger Ulf Björnell, som sitter i Fagerhult Habos sportgrupp, till klubbens webbplats.

Till samma sida säger Rasmus Svensson:

– Jag är grymt taggad och ser verkligen fram emot att få köra igång och träffa grabbarna i laget och att få spänna musklerna i allsvenskan känns utmanande.