Sportgruppen presenterar under måndagen ett nyförvärv. Men det är alltså inte en spelare. Det handlar om att man tillsätter en ny sportchef.

Klubben vill fortsätta att bygga upp en stark och professionell organisation även vid sidan av planen. Man vill inom ett par år bli ett stabilt topp 4-lag i SSL. Därför rekryterar man nu Björn Andersson som sportchef.

– Det känns väldigt bra att Björn ville hoppa på sportchefsrollen och stärka upp sportgruppen. Björn har väldigt mycket innebandykunskap där han har bra koll på innebandysverige och dessutom har han följt JIK på nära håll med bra koll där också. Vi är övertygade om att han med sitt driv och sina erfarenheter kommer vara en viktig pusselbit för att nå dit vi vill, säger sportgruppens Alexander Tavs i ett pressmeddelande.

Björn har alltså varit aktiv inom JIK:s ungdomssektion under fyra år och har själv en bakgrund som både innebandy- och ishockeyspelare.

– Det finns oerhört stor kompetens i sportgruppen, precis som det gör i vår spelartrupp. Det känns fantastiskt spännande att vara en del av resan framåt och jag är säker på att JIK kommer att ta stora kliv och att vi bara har sett början på vad det här laget kommer att uträtta. Vi ska fortsätta med vår modell att lyfta upp och utveckla talanger som varit väldigt framgångsrikt samtidigt som vi självklart framåt även kommer att titta på intressanta spelarrekryteringar externt vi känner kan något till gruppen, säger Björn Eriksson.